Welkom op de website van Muziekvereniging G.A. Heinze

(voor menu mobiel gebruik klik op logo)

(klik op foto's voor vergroting)

==========

We zijn in kleine groep (jes) weer voorzichtig gaan repeteren. Soms in groepjes van 6 en dan 2 groepjes op een avond als in ensemble‘s en soms met 10 leden per keer. Op dit moment zijn de repetities gestopt in verband met de Kerstvakantie. Wij hopen op 5 januari 2021 de draad weer op te pakken.


 ===================

 VACATURE
Het bestuur is op zoek naar iemand die bereid is de functie van 2de secretaris op zich te nemen. Deze functie neemt niet veel tijd in beslag maar is wel belangrijk voor onze vereniging. Heeft u interesse, laat het dan weten via info@gaheinze.nl.

 Helaas is het voor de komende periode niet mogelijk om drumlessen te nemen via G.A. Heinze. De reden hiervan is dat wij het maximaal aantal drumleerlingen hebben bereikt. Het volgen van lessen via G.A. Heinze heeft als doel om leerlingen op te leiden tot muzikant in het orkest. Helaas is er een limiet aan het aantal slagwerkers binnen een orkest.
Drumlessen kunnen wel nog steeds aangevraagd worden via de Gooische Muziekschool.  https://www.degooischemuziekschool.nl/cursussen/instrumentaal-3-80-jaar/
Bedankt voor uw begrip.

==========

Het scholenproject 2020 is van start gegaan.

Zie voor info onze pagina Muzieklessen en Scholenproject

==========

Januari 2019 liet onze voormalige dirigent Peter Rieken weten na bijna 40 jaar trouwe dienst te zullen stoppen als dirigent bij G.A. Heinze. Hij wilde zich meer gaan focussen op zijn koren, iets waar Peter weer nieuwe energie uit haalde.

Vanaf dat moment is G.A. Heinze hard opzoek geweest naar een nieuwe dirigent. Ter overbrugging dirigeerde Mark Beursgens het orkest zodat de geplande concerten doorgang konden vinden.

Na de zomerstop hebben er selecties plaatsgevonden waarbij er 3 dirigenten voor het orkest hebben gestaan. Op 8 oktober 2019 heeft er onder de orkestleden een stemming plaatsgevonden en hierbij is de meerderheid van de stemmen gevallen op de eerder genoemde dirigent Mark Beursgens. Sinds oktober 2019 staat Mark nu als vaste dirigent voor het orkest.

Hieronder zal Mark zich even kort voorstellen:

 

Op mijn 12 e ben ik begonnen met musiceren. Op de piano leerde ik de muziek kennen van grote componisten als Bach, Beethoven en Chopin maar ook echte Jazz-standards van Count Basie en Oscar Peterson tot het afluisteren en naspelen van popmuziek. Al snel speelde ik regelmatig mee met de Harmonie Concordia in Melick. Zodoende kwam ik in aanraking met het verenigingsleven, het prachtige repertoire voor blaasorkesten, de klank en het plezier van samen muziek maken. Ook de interesse in het dirigeervak werd hier aangewakkerd, een interesse die ook tijdens mijn studie aan het conservatorium steeds meer werd gestimuleerd. Ik volgde, naast mijn pianostudie, bijvak directie bij Servaas Schreuders en volgde een stage bij de Diemer Harmonie onder de begeleiding van Vincent van den Bijlaard. Hierna heb ik gedirigeerd bij verschillende orkesten om uiteindelijk in Muiderberg terecht te komen!
Sinds 15 oktober 2019 ben ik de vaste dirigent van Muziekvereniging G.A. Heinze. Ik heb deze vereniging leren kennen als een warme vereniging waar muziek maken centraal staat. Met veel plezier duik ik samen met de leden in allerlei soorten muziek, met het doel om de stukken die we spelen te laten ontroeren, swingen en
tot leven te brengen!

==========

Op 16 oktober 2019 werden wij blij verrast met een gift van de Rabobank.
Het geld zal worden gebruikt voor de aanschaf van nieuwe instrumenten die ook kunnen worden ingezet bij het Scholenproject.

===============================