Welkom op de website van Muziekvereniging G.A. Heinze

(voor menu mobiel gebruik klik op logo)


Muzieklessen

Bij G.A. Heinze kan je les krijgen in het spelen op verschillende instrumenten. Deze lessen worden gegeven door de Gooische Muziekschool. G.A. Heinze stimuleert het spelen van een instrument, vooral als de intentie er is om bij ons orkest te komen spelen. Wanneer deze intentie er is, zal G.A. Heinze daarom een deel van het lesgeld vergoeden.

Kosten

Lessen via G.A. Heinze kosten €12,50 per les, hiervoor krijg je 1 keer per week een privé les van 20 minuten. Per les jaar zijn er 35 lessen.

Als je via G.A. Heinze muziekles neemt, word je ook lid van G.A. Heinze en ga je contributie betalen. De contributie voor kinderen tot 18 jaar bedraagt €10,- per maand. Hiermee komen de totale kosten van een les jaar met 35 privélessen neer op €557,50. Als je je gelijk wilt aanmelden download dan het onderstaande formulier.
Proeflessen

Als je nog niet helemaal zeker weet welk instrument je wil spelen of dat je het wel leuk vindt om muziek te maken, bestaat er een mogelijkheid tot het nemen van 5 proeflessen.
De kosten van de proeflessen zijn €25,- in totaal. De lessen duren 20 minuten per les. Je kan tijdens deze proeflessen verschillende instrumenten proberen. Je hoeft dan nog niet officieel lid te worden van G.A. Heinze en er hoeft daarom nog geen contributie betaald te worden tijdens de proeflessen.

Inschrijfformulier volgt binnenkort.


Bijzondere financiering

Geen geld voor muziekles? Jeugdcultuurfonds

Cultuur is goed om te doen, voor alle mensen en voor kinderen in het bijzonder.

Het Jeugdcultuurfonds wil financiële drempels weghalen om kinderen in achterstandsposities de kans te geven om mee te doen door middel van actieve kunstbeoefening. Het Jeugdcultuurfonds stimuleert daarmee de persoonlijke ontwikkeling van kinderen die in armoede opgroeien. Bovendien draagt het Jeugdcultuurfonds daarmee bij aan een creatieve en innovatieve samenleving.

Het Jeugdcultuurfonds is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar.

Een beroep op het Jeugdcultuurfonds kan uitsluitend worden gedaan door een intermediair. Bijvoorbeeld de leerkracht of docent, de school, de schoolarts, de (jeugd)hulpverlener, de maatschappelijk werker van een welzijnsinstelling of gezondheidsorganisatie.

https://jeugdfondssportencultuur.nl/?showpu=1

Leeftijd

Je bent nooit te oud om een instrument te leren spelen. Soms kan het wel zijn dat je nog iets te jong zijn. Meestal beginnen kinderen vanaf dat zij in groep 5 van de basisschool zitten met het spelen van een instrument. Belangrijk is in ieder geval dat de voortanden gewisseld zijn! Je mond heb je namelijk hard nodig bij het spelen van een instrument. Uiteraard geldt bovenstaande niet voor percussie/drum. Hiermee kan je al vanaf een jaar of 6/7 beginnen.

Spelen in het orkest

Samen met jouw docent zal G.A. Heinze regelmatig checken of jij al klaar bent om mee te spelen met het orkest. Zodra dit zo is, zullen we jou dan ook vragen om op dinsdag avond mee te repeteren. Meestal start dit met het meedoen van een gedeelte van de repetitie. Als je wat ouder bent en al wat gevorderder, kan je de hele dinsdag avond mee komen spelen.

 Lesdagen/plaatsen

De lessen in het spelen van klarinet, saxofoon en drum worden gegeven op de maandag middag/avond in de Rijver. Voor andere instrumenten wordt er les gegeven in Bussum. Bij genoeg aanmeldingen kan samen met de Gooische Muziekschool gekeken worden of muzieklessen in andere instrumenten ook in de Rijver gegeven kunnen worden.

 

Instrument

Lesdag

Locatie

Docent

Dwarsfluit

 maandag

 

Bussum

Christianne   van Gelder

Klarinet

maandag

de Rijver, Muiderberg

Frank Vlam

Saxofoon

maandag

de Rijver, Muiderberg

Frank Vlam

Koper

(trompet, trombone, bariton etc)

vrijdag, dinsdag

Bussum

Frank Bollebakker Cyrille van Poucke 


NB! Je bent nooit te oud om een instrument te leren spelen, mocht je hier toch over twijfelen, neem vooral contact met ons op.             

NB! Twijfel je over de mogelijkheden van het spelen van een instrument, bijvoorbeeld omdat de lesdag jou niet uitkomt of het gewenste instrument niet genoemd staat, neem ten aller tijden contact op met G.A. Heinze op het mailadres info@gaheinze.nl, dan kunnen wij met u meekijken welke mogelijkheden er zijn.

Mocht u, uw zoon/dochter, niet de intentie hebben om bij het orkest te komen spelen, maar wilt u, hij/zij toch graag een instrument spelen, dan kunt u voor muzieklessen kijken op de website van de Gooische Muziekschool.
https://www.degooischemuziekschool.nl/cursussen/instrumentaal-3-80-jaar/

 HET SCHOLENPROJECT

Samen muziek maken: HOE LEUK IS DAT!! 

Wij van muziekvereniging G.A. Heinze vinden het belangrijk dat kinderen in
contact komen met een muziekinstrument en dan met name een blaasinstrument.
Daarom is het nu al voor het vierde jaar dat de leerlingen van groep 6 van
de basisschool op dinsdag naar de "Rijver " komen voor een kennismaking met
blaasinstrument en percussie.
Deze lessen worden verzorgd door de "Gooise muziekschool "en financieel
mogelijk gemaakt door "Stichting Jubal".
De kinderen zijn reuze enthousiast! Samen muziek maken is samen werken en
luisteren naar elkaar. En daarnaast vraagt het concentratie om te letten op
het ritme en tempo van de muziek. 
Voor iedereen een plezier en een uitdaging! Dit kan een plezier voor het
leven zijn!

Dinsdagavond 26 maart 2019 was er een open repetitieavond. Er werd samen gespeeld met de kinderen van het scholenproject. Wat was het leuk!

(klik op foto voor vergroting)

En er zaten zeker een paar talenten tussen... Hopelijk zien we ze in een paar jaar terug bij het orkest Wil jij ook een instrument bespelen, vul dan snel het contactformulier in.

Op 2 april 2019 de afsluiting van het scholen project .Na 6 weken van les door de Gooise muziek school in samenwerking met G A Heinze  was het dan zover "de uitvoering " .Het concert voor de ouders /opa's en oma's vaders en moeders en leerlingen voor elkaar.

(klik op foto voor vergroting)

Zo knap wat er in 6 weken bereikt wordt samen spelen- opletten- luisteren naar elkaar en op de dirigent letten! 

Dat is wat muziek maken zo leuk maakt  !Een uitdaging om met elkaar muziek te maken en ze deden erg hun best! 

Als 6 weken niet genoeg is en je wil graag verder leren spelen kan dat! Wordt lid van G A Heinze dan kan je verder leren spelen en wie weet kom je dan ook in het orkest!
Download onderstaand het aanmeldformulier.


Heeft u vragen of opmerkingen maak dan gebruik van ons

Contactformulier